dilluns, 4 de febrer del 2013

TRANSANDES CHALLENGE. XILE.

Ja estic a casa després de la primera de les 5 carreres als 5 continents. Us en faré 5 cèntims tot i que a través del face ja vaig explicar les sensacions i "batalletes" de cada etapa.

campament a Huilo - Huilo
Els nervis de la setmana pre carrera estaven a flor de pell, em costava molt domir i em llevaba molt d'hora. Vaig fer una setmana de descans - regeneració però amb molt poquets quilometres a les cames. I es que entre la presentacio del repte, treballar, organitzar, preparar maleta..... no tenia gairebé temps de res mes. Un cop feta la maleta i haver repassat la llista mil vegades per no deixar-me res ... ja estava a l'aeroport de Barcelona a punt de marxa. El que més em feia patir (i a qui no) era que sobretot la bici arribés en bones condicions i al mateix temps que jo a Xile, és clar. Quin patir!! Doncs bé... tot va arribar a temps i en bon estat!!! Dir, que la bici, Giant XTC advanced 29er, només l'havia fet rodar molt pocs Kms, però les bones sensacions que vaig tenir amb ella em van fer-me decidir d'emportar-me-la amb mi. 
amb Rita Esteves, la 3a classificada
Un cop allà, l'organització es va portar de luxe..des de l'aeroport de Temuco fins al campament un transfer de 3 h i en poc temps ja estàvem sopant amb els amics brasilers que vaig coneixer, Gustavo, Amanda (de viatge de nuvis!!!), i el Weimar i la Julianna. El primer campament estava ubicat a Huilo Huilo, quina tranquilitat !! L'endemà tocava montar la bici, i es que va ser fàcil, fàcil amb ajuda!!!
Daniel Püschel, organitzador Trans Andes
O sigui que ja estava a la linea de meta en la primera etapa, sense saber com em respondrien les cames, pulsacions....... tot i que el dia abans havia pogut pedalar una horeta més o menys!!!
Les sensacions dels primers tres - quatre dies van ser genials. Molt desnivell, el que a mi m'agrada ....i  on vaig poder lluitar, en alguns trams de pujada, amb la Rebecca Rush..... puc dir que el tracte amb ella va ser super bo en tot moment, com a ciclista i com a persona, un excel.lent !!!
Podi femení: jo (2a), Rebecca Rusch (1a), Rita Esteves (3a)
Curiositats, com la navegació amb vaixell per travessar tot el llac Pirihueico abans de la 1a etapa, el trencament de la tija el primer dia a 20 km de meta.....rampes del 25 - 30 % en moltes etapes, on havies de baixar forçosament de la bici, els 4 km a peu de la penúltima etapa, els 38º de temperatura de la primera etapa, el bon marcatge de tot el recorregut, ........paisatges impresionants i d'una bellesa espectacular, volcans, ponts penjants, llacs, rius, parcs naturals ..........el bon caliu de l'organització, un 10 per ells en tot! : En el tracte, en l'organització, en l'alimentació i hidratació, en la seguretat ...... no faltava de res en cap moment....... Això si que es tractar bé als ciclistes!!!!
Carles Arias, Jo, Sandra Termes, Pepe Quer i Javier Moracho al finalitzar la ultima etapa
També destacar la "internacionalitat" de la prova, més de 26 països representats en aquesta cursa!! Vaig poder practicar el meu "spaninglish" je, je ,je....... Estic encantada amb tota la gent que vaig conéixer!!
Retornant a la competició.... El penúltim dia i amb algun signe de deshidratació i cansament...... doncs sempre n'hi ha un on les sensacions a vegades s'acompanyen d'alguna "pájara", no em vaig trobar com jo esperava però sempre vaig intentar pensar en positiu per poder acabar conservant la física i la mecànica en tot moment!! L'últim dia vaig donar-ho tot en la pujada al volcà Villarica i baixant vaig gaudir del les ultimes sensacions en cursa sense arriscar ja que tenia la primera i tercera classificades molt lluny!!! En total van ser mes de 400 kms, molt desnivell, patiment, entrebancs, mals i bons moments, moltes coses apreses ..... però un objectiu a la butxaca.....
Fi de festa
Última nit al campament: entrega de premis, "asado" de carne, sopar, video, fotos ......y petita festa a l'aire lliure ;)

Podi masculí: Joao Marinho (2n) , Javier Püschel (1r) i Tiago Silva (3r)
Donar gràcies:
  • Al Lluís per ser el meu pilar en els moments bons i els difícils.
  • A tots els amics, coneguts, familiars......que m'heu anat seguint i animant per les xarxes socials, feieu que cada dia em costés menys pedalar.....
  • A tots els sponsors que esteu fent possible aquest repte, sou fonamentals!!
  • A tota l'organització de la Trans Andes, per "gaudir dels millors 6 dies de mountainbike que he tingut  en la meva vida"
  • Al Javier, Carles, Sandra i Pepe i a tots els que vaig conéixer, sou tots fantàstics!
Weimar Pettengill, jo i Julyana Machado, pujant al volca Villarica 2847 m


MIL GRÀCIES A TOTS!!

Ara toca pensar en el proper objectiu : ABR!