diumenge, 21 de juny del 2009

CAMPIONATS CATALUNYA XC, PORT AINÉ, Cota 2000.







Ahir dissabte de bon matí ens dirigiem a Port Ainé per disputar els campionats de CATALUNYA, amb la incertesa de les sensacions sofertes per l'alçada, amb la incògnita del tipus de circuit però amb la mentalitat d'arriscar-me més i fer el que sé i he après en poc més d'un any.



Aviat farà 1 any que vaig participar en la meva "primera carrera oficial", també coinicidint amb campionats de CATALUNYA, aquell cop a Vilajuiga.



Arribem sobre les 10:30 del matí a la cota 2000, reservem taula al restaurant per dinar aviat i anem a fer el circuit. El paisatge preciós,... encara es veien alguns pics nevats al fons, les vaques i cavalls pasturant pel mig!! m'encanta la muntanya!!! es respira un aire net i pur... fantàstic!! Anem a fer el circuit amb el Lluís.... i que us he de dir del circuit per allí dalt,... pujades ben dretes, algunes de "platillo", sense "descansillos" i baixades que no et deixen recuperar. Durant la primera volta de "reconeixement" vaig estar contenta de no haver dubtat de tirar-me en cap baixada i trialera. La cosa pintava bé.



Ja són les 15h, hem fet una mica de migdiada sota un pi i ens dirigim cap al cotxe per començar a escalfar amb els rodets; la temperatura agradable, inclús una mica de fresca i tot.



Em dirigeixo cap a les corralines, em criden pel nom,... estic entre les top 5, estic a meta, a la meva esquerra l'Anna, la veig com una mica pressionada, mentalment li desitjo sort, jo concentrada amb lo meu, repassant el circuit. Som 6 fèmines èlits. Es dispara el tret de sortida... amunt!! la primera pujada es fa una mica llarga intentat seguint el ritme de les primeres... però m'he d'esforçar....!!! pujo, pujo i pujo.... l'Anna, va primera, seguida de la Sandra. La Cristina una mica més enrera, després jo i la Mariona pel meu darrera. Comença el sender.....corba a la dreta, derrapa la roda del darrera, platillo i amunt... com s'enganxa aquesta herba... baixada ben dreta, terrosa i amb trilla pel mig,... vaig derrapant amb la roda del darrera,...baixo... pujada amunt amb platillo,....un altre cop sender amb herba.....arribem a dalt del remuntador....baixada, sender, ... segueixo rodada de la dret, mda! era a l'esquerra, em passa la Mariona,...bé, torno al sender, ....baixada.....arribo al pla....i corba tancada a la dreta, que se'm va resistir durant tota cursa. Visualitzo a la Mariona, em deu portar uns 20".... passem per meta, 1a volta... ara toca travessar el riu,... em deixo anar, bé... cap a l'esquerrra, i amunt, platillo una altra vegada i per herba, enganxo roda i amunt....arribem dalt.... faig una mica d'esprintada... deixo a la Mariona uns metres,.... penso el que em va dir el meu entrenador, això és un joc, si surt bé, perfecte i sinó no passa res, s'ha de provar.... això d'esprintar, i estirar... no ho havia fet mai.... soc més d'agafar un ritme i anar fent!! vaig pel sender, em toca el pedal esquerra amb un tronc i em salta la cala....poso peu a terra, i em passa la Mariona,... l'enganxo un altre cop.... pujada d'herba amunt, trialera i sender de baixada, la deixo de visualitzar.... tornem a passar per meta... la veig a uns 35", amunt....continuem pedalant...la vaig veient... última i 4a volta.... travesso el riu un altre cop, pujada de platillo per la herba.....pujada,,,,pla.... powergel!!....i estic a punt d'agafar-la... comencem el sender un altre cop, encara la veig....i....com no!! pam!! a terra....les mans em tremolen, recullo l'escuma antinpuxades, encara em tremolen les mans, quina sensació més estranya, el temps em passa lentament, pujo damunt la bici i la direcció s'ha girat, vaig amb el manillar tort!! és igual pedalo sense parar..... començo a pujar per l'herba, veig que baixa per l'altre costat, em deu portar 1', arribo al punt més alt del circuit.... baixo, sender, trialera,... ja no la veig.....arribo a meta.






TEMPS FINAL: 1h 31'; 20 km aprox...no portava el polar....5a classificada a 13' de la campiona, l'ANNA.



SENSACIONS: Personalment em va faltar aquell puntet de gas en pujada, però vaig estar contenta d'haver estat concentrada durant tot el circuit..em vaig notar segura baixant per totes les trialeres i llocs tècnics....contenta també d'haver millorat gairebé 15' de carrera en poc més d'un any!! i ara ve el més difícil, continuar millorant....tant tècnicament (gràcies al Marc), físicament, (gràcies al Joseba), i psicològicament (gràcies al Lluís... que de tant en tant ha d'aguantar les "neures").